Toto rozhodně nedělejte!!!!! Vaše kůže vám poděkuje.

Toto rozhodně nedělejte!!!!! Vaše kůže vám poděkuje.

Každý z nás chce vypadat dobře a přesto i ti, kteří se o sebe vzorně starají, dělají tyto chyby.

Časté čištění obličeje.

Čištění obličeje je skvělý nástroj, který pomáhá naší kůži, aby byla čistá, hladká a zářivá. Ale pozor ne víc než 1- 2 x týdně. Nic se nemá přehánět, naopak u suché kůže to může vést k zánětům a olupování. Pozor na zázraky slibující čistící kartáčky a podobné věci. Každý den rozhodně ne!

Jdete občas spát s make-upem?

Přišli jste domů po těžkém pracovním dnu nebo z hlučné párty a už nezbyla síla se odlíčit?. Zaděláváte si na akné a k předčasným vráskám.

Pijete málo vody?

Voda je zdrojem zdraví, krásy a délky života. Čaj, káva, soda, to se nepočítá. Nechcete, aby vaše tvář vypadala unaveně, ochable a rychle stárnula? Pijte víc čisté vody.

Zanedbáváte krémy s SPF?

Myslíte, že ne? Protože sluneční paprsky mají vliv na naši kůži každý den, dokonce i v chladném období roku. To znamená, že krémy s SPF by měly být součástí denní rutiny v péči o obličej.

Nečistíte štětce a houbičky od make-upu?

Na štětcích a houbičkách kromě kosmetického prostředku, zůstává prach a kožní maz. Toto snad nechcete zpátky na tvář? Vždy vyčistěte štětec a houbičku!

Spíte na břiše?

Zaděláváte si na předčasné vrásky.

Jak často měníte povlak na polštáři?

Zvláště pokud používáte vlasový styling nebo krémy na obličej, zbytky všech těchto kosmetických přípravků, ať tak či onak, zůstávají na povlaku a stávají se skvělým místem pro bakterie. Pokud nechcete mít problémovou kůži měňte ho cca každých 5 dní.

Špatný výběr kosmetiky!

Nemusíte si kupovat jednu nebo druhou věc jen proto, že je to perfektní pro přítelkyni. Je to váš obličej a vaše kůže. Přečtěte si etikety, naučte se ingredience, poraďte se a vyberte si jen to co je vhodné pro váš typ pleti. Nejlepší je zajít ke kosmetičce, která vám udělá diagnostiku pleti a poradí co je pro vás nejlepší.

Myjete se moc horkou vodou?

Naše kůže je velmi citlivá na teploty a příliš horká voda je pro ni nepřítel číslo jedna. Nechcete mít suchou kůži? Pak ji umývejte pouze teplou vodu (optimální teplota 36 stupňů).